Лидерът на крайнодясната партия „Национално единство“ във френския парламент, Марин льо Пен заяви, че Франция трябва да спре да въоръжава Украйна за сметка на своята сигурност. Тя направи изявление за телевизионния канал CNEWS, цитира news.bg.

Според политика помощта за Киев е „съизмерима“ с възможностите на Париж и е достойна, но не може да се прави за сметка на сигурността на Франция и нейния народ.

Тя също така посочи, че всички оръжия, които френската страна вече е доставила на Украйна, са оръжия, „отнети“ от Франция.

„Прехвърлянето на тежки оръжия, от които се нуждае собствената ни армия, означава да отслабим и да изложим на риск собствената си вътрешна сигурност“, подчерта Льо Пен.

Тя допълни, че в момента Франция „не е в състояние да води война на нивото на ефективност, на което трябва да бъдат въоръжените сили на републиката“.

По-рано Льо Пен заяви, че западните страни не се опитват да намерят мирно решение на украинската криза. Според нея Западът само удължава конфликта чрез военна помощ за Киев.