Селекционерът на националния отбор на Бразилия по футбол Тите остана доволен от победата в мача със Сърбия с 2:0 на Мондиал 2022. Той е уверен, че контузията в глезена на Неймар не е сериозна и футболистът на Пари Сен Жермен ще продължи да играе на Световното първенство в Катар.

„Можете да бъдете сигурни, че Неймар ще играе още на Световното първенство. Той остана на терена, въпреки контузията и болката в глезена, и ни помогна да вкараме два гола. Остана, защото знаеше, че отборът има нужда от него. При първия гол той имаше важна роля в изграждането на атаката“, каза Тите.

„През първото полувреме не бяхме на обичайното ниво, но през второто подобрихме играта си, особено технически. Преместих Пакета по-напред и играта ни стана по-плавна. Още преди първия гол Алекс Сандо удари греда… Ако си натрупал увереност от работата, която си свършил до момента, трябва да продължиш по същия начин. На почивката обаче бе трудно, защото имахме емоционален срив. Затова казах, че трябва да намалим адреналина при играта с топка“, завърши Тите