Продължават опитите за кадруване в службите, този път чрез законопроект

Законопроект-НС-48-254-01-79.pdf – това е линк, който води към законопроект, внесен в Народното събрание за промяна в закона на ДАНС.

В него главните промени, които единствено интересуват вносителите, са свързани с това отвсякъде да бъде заличен Президентът като фигура, която назначава шефа на ДАНС и на негово място „Промяната“ предвижда председателят на ДАНС да се назначава от министър-председателя и да се предлага от Министерски съвет.

Същата промяна се иска и за Държавната агенция „Разузнаване“, както и за Служба „Военно разузнаване“, и Държавна агенция „Технически операции“.

Законопроектът е много кратък, прочетете го! И ще видите как лица от бившите управляващи, които са готови за разследване на афери, далавери и кражби, пишат закон за … служби и разузнаване с една единствена цел – да бъде премахнат президентът като лице, което назначава с указ шефовете на ДАНС и Разузнаването и на негово място това да прави министър-председателят по предложение на Министерски съвет:

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

На практика, точно тези мошеници и измамници, които до неотдавна управляваха държавата като собствена офшорка, вкарват законопроект, който да им е удобен и да използват като собствено Гестапо. Без президента, който ги критикува?

В законопроекта се предвижда две седмици след приемането на закона моментално да бъде сменен председателят на ДАНС, както и шефовете на разузнаването и „Технически операции“, като на тяхно място да бъдат назначени лица от министър-председателя.

За отбелязване е, че законопроектът идва след като ДАНС изпрати докладите си от проверките на договорите за доставка на газ и горивата, както и проверките за промените в Българската банка за развитие, които направиха бившите управляващи от „Промяната“.

Нека припомним, че над 1,5 млн. лв. е платила ББР на консултанти за заем, който не взела, а хонорарът на Лена Бориславова е бил 164 000 лв. Наред с това стана ясно, че Кирил Петков е направил опит да овладее ръководството на банката още преди официално да стане министър в първото служебно правителство на Стефан Янев. Петков е опитал да подмени ръководството на банката за развитие и дори е депозирал документи за нови членове в БНБ ден преди 12 май 2021 г., когато с президентски указ официално стана част от първото служебно правителство на Стефан Янев.

„… Тези хора са опасни за националната сигурност не само с простотията и зависимостите си, но и с измамите си! Хазарта и Бачийски – със законопроект за ДАНС! … Бачийски в сие с брат си отдавна трябваше да са на едно друго място, където още по-отдавна трябваше да е ПростотоКиро. Позор и тотално падение. Дотам я докарахме – мошеници, измамници и крадци да пишат законопроект за ДАНС, с единствената цел да го направят Гестапо еднолично на министър-председателя“, коментира сайтът „Афера“ по повод законопроекта за ДАНС на „Промяната“.