„Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката, са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие (ББР)“, това заяви служебният министър по иновации и растежа Александър Пулев в сутрешния блок на bTV.  

По думите му банката е работила като заложна къща на „Продължаваме промяната“ (ПП).

 

„След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по 4 кредита на месец. ББР катастрофира е и имало месеци по 4 кредита на месец“, посочи министър Пулев.

Той обясни, че от периода на назначаването на хората от кликата на Кирил Петков банката печели 2 млн. лв. от лихви. спрямо 22 млн. лв. заплати, които са се начислили.

ББР не само е на загуба, а банката е катастрофирала институция“, категоричен бе министърът на иновациите и растежа.

Той посочи, че е налице безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР. Пулев се надява всички факти, които той изнася, да бъдат потвърдени от държавното обвинение.

„Господин Кирил Петков е нямал идея как работи ББР. Към момента банката е катастрофирала институция и е заложна къща на ПП“, категоричен бе Пулев.

Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили като план А и са били без план Б„, посочи Пулев, като определи хората на Кирил Петков като самодейци, които са ощетили държавата с 1 млн. лв.

Александър Пулев застава зад назначените от него хора – топескперти и хора с опит.