Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич ще решава съдбата на защитника Мено Кох след лагера на тима в Турция, разкриха пред „Мач Телеграф“ от „Армията“.

Бранителят беше основна фигура в състава, но изгуби титулярното си място в последно време, въпреки че Саша Илич залага на схема с трима защитници. Кох взима една от големите заплати в тима, а договорът му изтича в края на сезона.

Заради това от ръководството са призовали Саша Илич да реши дали ще има нужда от нидерландеца през пролетта, а отделно дали защитникът заслужава нов договор. Ако отговорът на първия въпрос е – не, Мено Кох може да напусне „Армията“ още в началото на февруари.

Иначе „лалето“ показва, че възвръща добрата си форма по време на контролите в Турция. Той дори донесе с 3:2 над Гурник Забже с късен гол. След двубоя Мено обяви, че тепърва навлиза в игрови ритъм и се надява да е във върхова форма за официалните мачове.

Високият 187 сантиметра централен бранител Хасан Куручай от норвежкия Хам Кам е опция за „червените“, твърди „Новапрес“. Той е бил предложен на отбора, като в близките дни трябва да стане ясно дали може да се стигне до неговото привличане. Визитката на Хасан Куручай е изключително сериозна.

Той е бил твърд титуляр в състава на норвежкия елитен Хам Кам, но отклонява предложението за нов договор от отбора и в момента е свободен агент. Макар да е бивш младежки национал на Турция той притежава и датски паспорт, така че при евентуален трансфер няма да заема място за чужденец в отбора.

Роден е през 1997 година и през последния сезон в Норвегия записа 28 мача за тима си и 4 попадения. Transfermarkt го оценява на 1 милион евро. Интерес към него има от тимове от цяла Скандинавия, както и от родината на неговите родители – Турция.