Себастиан Фетел премина в отбора на Ferrari в началото на 2015 година с идеята да повтори успехите на своя легендарен сънародник Михаел Шумахер от началото на века. Това обаче така и не се случи въпреки силните коли, с които германецът разполагаше през 2017 и 2018. И в двата случая комбинация от пилотски грешки и слаба надеждност не позволиха на четирикратния световен шампион да прибави пета титла в своята колекция.

Раздялата между Фетел и Ferrari не бе никак лицеприятна, тъй като германецът малко или много бе изгонен от шефовете в Маранело. Тази новина бе обявена още преди началото на забавения сезон 2020, което означаваше, че двете страни ще трябва да прекарат заедно една цяла кампания, знаейки, че бъдещето им не е съвместно.

При своето гостуване в официалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid германецът разкри, че е имал нужда от време, за да се възстанови след неуспешния си престой във Ferrari. Той също така добави, че докато е бил в Маранело е поставял твърде голямо напрежение върху плещите си, което му се е отразило негативно.

„Беше тежко. Мисля, че никога не усетих това допълнително напрежение, което има върху пилотите на Ferrari. Но в същото време имах големи очаквания към самия себе си, да успея на това място, нещата да се получат.

„Има много причини, заради които не спечелих титла, но в края на краищата аз съм щастлив с постигнатото. Но гледайки назад, определено ми отне време да се възстановя след престоя там. Беше ми забавно. Мисля, че имам много силна емоционална връзка с Италия, италианците и Ferrari като марка.

„За мен беше привилегия да се състезавам за Ferrari, имахме страхотни моменти заедно. Много спомени, които ще пазя дълго и много създадени приятелства. Чисто статистически аз се провалих, защото моята цел беше да спечеля титлата, а не успях“, каза Фетел.

По време на своя престой в Маранело германецът успя да спечели 14 състезания, което го поставя на трето място в ранглистата за най-много победи с тима на Ferrari. Пред него са единствено Михаеш Шумахер със 72 и Ники Лауда с 15.