Уреждането на мачове е нещо, което обичайно може да срещнете в традиционните спортове, но ето че напоследък зачестиха обвинения за подобни дела и в света на електронните спортове. Сезон 2023 в Dota 2 Pro Circuit не започна по очаквания начин, след като множество професионални играчи получиха перманентни наказания, заради уреждане на мачове и споделяне на профили, всяко от което е забранено действие.

Повечето от тези наказания са насочени към източноевропейския регион, а Team HYDRA, който се състезава във втора дивизия на EEU DPC също получи такова обвинение. Случаят е от Neon League, турнир, в който HYDRA участва с цел да се подготви за DPC. Според докладите са били заложени „необичайно високи суми“ за това HYDRA да изгуби първия си мач в това състезание. Посочените обичайни суми в доклада, предоставен на escorenews.com са около 50 долара, а на конкретния двубой цифрата е нараснала до близо 7 000.

Ако HYDRA бъде признат за виновен по обвинението в уреждане на мача, въвлечените играчи може да получат перманентни банове за участие в турнири и събития, организирани от Valve. Това би означавало, че тимът ще бъде елиминиран от EEU DPC още преди началото на турнира.