Задържаха Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище, след като заплашил с пистолет депутат.

От „Възраждане“ съобщиха, че народният представител Стоян Таслаков е бил нападнат и заплашен с пистолет от Иван Белишки. Те допълват, че това е вторият народен представител от „Възраждане“, който е „системно заплашван с убийство от Иван Белишки. За това многократно са сезирани МВР и прокуратурата, но към момента реални действия по задържането на Белишки не са реализирани“.

По информация от източници на „Възраждане“ срещу Иван Белишки многократно са подавани жалби, но органите на реда все още не са предприели мерки по тях.

Полицията в Пазарджик съдейства за изясняване на сигнала, който обаче не е подаден при тях, а в София, научи bTV.

В пост във Фейсбук депутатът Стоян Таслаков съобщи, че е добре:

„Добре съм. Справих се с нападателя. Той има повече поражения. Нищо ми няма. Не ми звънете, нямам батерия“, пише той.

Това не е първият сблъсък на Иван Белишки със закона.

Припомняме ви, че през март 2021 г. 21-годишният тогава Иван Белишки помете с автомобила си паркирани коли в центъра на Панагюрище, след което се вряза във витрина на магазин. Той беше задържан и освободен под гаранция от 10 000 лв.

Две години преди това той беше задържан и обвинен за търговия с културно-исторически ценности.

По време на спецакция в жилището му в столицата, той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди. В апартамента били намерени и иззети оръжия и боеприпаси, фибули, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

На адреса му в Панагюрище пък бяха открити вещи, представляващи движими културни ценности, както и боеприпаси и огнестрелни оръжия, за които той не е имал разрешителни.