Моузес „Енрико“ Итаума, обещаващ 18-годишен в тежка категория със своите 107 килограма, направи своя професионален боксов дебют със зашеметяващ 14-секунден нокаут на Марсел Боде.

Роденият в Словения британски боец, който е наричан „Убиецът от Кент“, се нуждаеше само от три удара, за да нокаутира колегата си дебютант Боде.

Целта на Итаума е да подобри рекорда на Майк Тайсън и да стане най-младият световен шампион в тежка категория в историята.

„Гледайки датите и правейки математика, това е много изпълнимо“, каза Итаума пред SunSport.

„Мисля, че мога да го направя. Не е лесно да получиш удар за световната титла, мога просто да вляза и да се бия. Така че, няма да се ядосвам на неща, които не мога да контролирам.“

Итаума си е поставил срок до 20 май 2025 г. да подобри рекорда на Тайсън и да стане най-младият световен шампион в тежка категория.

До тогава…Тайсън остава най-младият боксьор в историята, спечелил световна титла в тежка категория. Той прави това на 22 ноември 1986 г., когато печели титлата на WBC срещу Тревър Бербик, на възраст 20 години, 4 месеца и 22 дни.

„Физически все още съм дете в сравнение с противниците пред мен“, добави Итаума. „Работя върху това да стана мъж. Мисля, че ще се справя.“