Не съм назначен, а съм избран от пловдивчани, за да ми се иска оставката на партийна сбирка, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който настоя Димитров и зам.-кметът Райчев да подадат оставка незабавно.

Кметът твърди, че му дошло като гръм от ясно небе. Пред „24 часа“ Димитров коментира, че не може да си обясни откъде е атаката.

„Всичко ще си дойде на мястото“, каза той.

Според него дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите на Пловдив и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки.

Димитров твърди, че не се е забърквал в бакии.

„От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по Региони в растеж, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения – мои и на екипа ми“, припомни Зико, както е известен в града.

„Казусът със стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив, и то с дипломация, а не с войни“, каза още Здравко Димитров.

По думите му „имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив“.

Спред него е безотговорно градът да бъде оставен на автопилот в този момент.

Зико уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.