Това е партийната мафия – бившият депутат от „Има такъв народ“ Танер Кадир Тюркоглу, който се прочу с трите си самоличности, прехвърлил своя фирма, дължаща над 134 000 лева към НАП, на бедняк с 3 клас.

Жената, която е ключова фигура в аферата „Депутатска фирма с огромни задължения прехвърлена на безработен“, е напуснала България. Това разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.

„Публикацията ви се появи на 13 февруари, тя напусна пределите на страната два дни по-късно. В момента според информационните масиви се намира в Германия“, посочиха източниците ни.

Реджеб Адемов се оказа собственик на задлъжнялата транспортна фирма на корпулентния депутат Танер Тюркоглу

Тя е братовчедка на Реджеб Адемов, който е безработен, но се оказва собственик на транспортна фирма. „Братовчедката ме измами“, твърди той.

Без да знае, че е управител на дружество, 34-годишният мъж трябва да плати задължения към НАП в размер на над 134 000 лева. След като го погват данъчните, родопчанинът разбира, че е станал собственик на компания, създадена от бивш депутат.

Историята на поредното прехвърляне на фирма със задължения на нищо неподозиращ човек.

„Не можах да уча много, до 3-4 клас. Постоянно се местихме от село в село. Мога да чета малко, да пиша, но нямам образование“, започва историята си пред екип на 24rodopi.com Реджеб Адемов.

Всичко започва през 2014 година.

„Търсих си работа. Моя първа братовчедка ме измами. Каза ми, че ще мога да започна във фирма „Дуйгу Транс“ ЕООД. Занимава се с транспорт. Братовчедка ми ме заведе при нотариус в Кърджали, където трябваше да подпиша едни документи. Не знаех какви са, мислих, че е за работата. След това загубих контакт с роднината ми Хатидже. Две седмици минаха, никой не се обади и започнах в шивашка фирма“, разказва Реджеб.

Кошмарът стартира през 2018 година, когато получава писмо от НАП, но не обръща внимание. „Аз съм беден човек, живея на квартира, нямам нищо, какво искат от мен?“, споделя младият мъж.

През настоящата година кметът на Широко поле, където е адресната му регистрация, го вика при себе си. Казва му, че има писма от приходната агенция и трябва да отиде на място.

„Казаха ми, че имам фирма, която дължи 108 000 лева. Още 26 000 лева трябвало да платя. „Дуйгу Транс“ била моя. Ама аз съм необразован, нямам дори шофьорска книжка, нищо не разбирам от това как да управлявам фирма. Работя като гладач, едва си плащам наема“, посочва пред служителите в НАП Реджеб. Отговарят му обаче, че вземанията ще се дадат на съдия изпълнител.

„Братовчедка ми ме отбягва, сега живее в Германия, не мога да се свържа с нея. Тя така ме измами. Влязох в интернет и проверих фирмата. Тя е била на Танер Тюркоглу“, споделя пред екипа ни Реджеб Осман.

Мъжът е потърсил съдействие от адвокат.

Фирма „Дуйгу Транс“ ЕООД е основана на 14 декември 2009 година, като дейността е „товарен автомобилен транспорт“. Седалището на компанията се намира в Кърджали, а началният внесен капитал е в размер на 2 лева.

По 50% дял имат Тянко Калинов Насков (другите имена на Танер Тюркоглу) и съпругата му Фахрие Тюркоглу, установи наша проверка.

Оборотът на фирмата за 2012 година е в размер на 7000 лева, докато година преди това е бил 9 000 лева. Служителите са двама.

През 2012-а година Тянко Насков и Фахрие Тюркоглу са заличени като управители, а начело на фирмата е вписано лицето Юмер Боран. През 2014-а след нова промяна на управителите Боран е заличен, а вместо него е посочено лицето Илкер Язъджа. Няколко месеца по-късно като управител е вписан Реджеб Адемов.

От месец мъжът е безработен. В момента си търси препитание, защото няма да може да си плаща и наема.

Фирмата е създадена от влезлия на три пъти в парламента с листата на „Има такъв народ“ Танер Тюркоглу. Бившият депутат се прочу след разкритията, че има три самоличности. Народният избранник в 45-о, 46-о и 47-то Народно събрание Танер Кадир Тюркоглу може да бъде срещнат и като Танер Ердинч Дурмуш и Тянко Калинов Насков.

Бившият вече депутат от периферията на Пловдив е родом от Джебел, но е живял в град Бурса, Турция. Опитите му за политическа кариера в България започват в партия „Българска нова демокрация“, на която е областен председател в Кърджали. Бил е и кандидат за общински съветник от коалиция „Десен съюз“.

Името Танер Кадир Тюркоглу е свързано с фирмите „МАРТЪ ЙЕМ“ ООД, „ГООК БОРЮ“ ООД и „КЕЙБЪЛБОРЮ“ ООД.

Танер Ердинч Дурмуш пък е свързан с „ЕГЕ – 2013“ ЕООД.

Името Тянко Калинов Насков има връзка с четири фирми – „ЕВРОТРАНС“ ООД, „ДУЙГУ ТРАНС“ ЕООД, „БЕНСУ ТРАНС“ ЕООД и „АГРОТЕК-2007“ ООД.

Припомняме, че синът на председателя ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов – Сибил, и дъщерята на депутата от ИТН Танер Тюркоглу – Дуйгу, са регистрирали ново дружество малко преди изборите за Народно събрание в края на 2021 година.

„Рейвънхил консулт“ е регистрирана на 15 ноември 2021 година, ден след парламентарните избори. Като предмет на дейност са вписани: консултантски и информационни услуги, търговско представителство и посредничество, проучвателна дейност, изготвяне на анализи, бизнесинвестиционни планове, сделки с интелектуална собственост, вътрешна и външна търговия, комисионерство, агентство в полза на местни и чужди физически и юридически лица. Съдружници са Сибил Тошков Хаджитодоров – 50% дял, и Дуйгу Тюркоглу – 50% дял.

Относно дълга на другата фирма на Дуйгу Тюркоглу – „Дуйгу транс“, НАП е установила, че тя няма имущество.