Бившият американски президент каза, че настоящият лидер на Съединените щати може би го прави несъзнателно.

Президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може би тласка човечеството към Трета световна война. Това мнение изрази бившият американски лидер Доналд Тръмп, съобщава ТАСС.

„Ако следите и разбирате стъпките, които Байдън предприема по отношение на Украйна, той систематично, но може би несъзнателно, ни тласка към това, което скоро може да се превърне в Трета световна война. Не е ли лудост това лудост?“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

Говорейки на митинг във Флорида вчера, Доналд Тръмп каза, че ако бъде преизбран начело на американската администрация, веднага ще се обади на руския лидер Владимир Путин и украинския президент Владимир Зеленски и ще организира среща за разрешаване на ситуацията около Украйна възможно най-скоро.

„Същата вечер, когато разбера за победата си, ще се обадя на двама души – Зеленски и Путин – и ще им кажа: „Трябва да се срещнем. „Гарантирам, че мога да разреша всичко“, каза Тръмп на митинг пред свои поддръжници в щата Флорида – Ще сключим споразумение в рамките на 24 часа“.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. На 15 ноември 2022 г. Тръмп обяви, че ще издигне отново кандидатурата си на президентските избори, посочва ТАСС.

Източник: ТАСС