„Г-н Берлускони… Мисля, че домът му никога е била бомбардирана с ракети ежедневно“, каза Зеленски.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна бившия италиански премиер Силвио Берлускони, който преди неотдавна се изказа критично за Зеленски, че „домът му никога не е бил бомбардиран“. На шестгодишна възраст Берлускони, който е роден в Милано през 1936 г., става свидетел на бомбардировките на града след влизането на Италия във Втората световна война, посочва обаче ТАСС.

„Г-н Берлускони… Мисля, че къщата му никога не е била бомбардирана с ракети всеки ден. (…) Мисля, че г-н Берлускони не се е будил в три сутринта поради спирането на тока и не започвал да пере дрехите, да готвиза децата си за два дни напред“, каза Зеленски на пресконференция в Киев след среща с италианския премиер Джорджа Мелони, помолен да коментира скорошните критики на Берлускони.

На 12 февруари бившият италиански премиер се изказа критично за Зеленски, който по думите му „вкара страната си във войната, въпреки че беше достатъчно да спре атаките срещу двете автономни републики на Донбас“. Силвио Берлускони каза, че „оценява много негативно действията“ на Зеленски и няма да разговаря с него. Според Берлускони украинският президент трябва да спре да стреля в замяна на голям пакет парична помощ от САЩ за възстановяване на страната. Това не е първият път, когато Берлускони критикува подходите към украинската криза.

Източник: ТАСС