Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за икономиката в интерес на хората Валдис Домбровскис, който е на двудневно посещение у нас, ще участва в конференция „България по пътя към еврото“, организирана от Министерството на финансите.

Във форума, който ще започне от 9:30 часа в Зала 3 на Националния дворец на културата, ще участва и президентът Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред гостите ще бъдат и министър-председателят Гълъб Донев и членове на българското правителство, министърът на финансите на Хърватия Марко Приморац, представители на европейски институции и на неправителствения сектор в България.

В 11:00 часа Валдис Домбровскис ще посети хуманитарния център на Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“. Той и посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко ще разговарят с украински бежанци и доброволци, работещи в центъра. От 12:00 ч. пред Народния театър „Иван Вазов“ изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия ще се включи в обща снимка с посланиците на страните-членки на ЕС в София по повод на първата годишнина от началото на руската агресия в Украйна, посочват от Представителството на ЕК у нас.