Българските боксьори имат дотук 9 медала от 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа в зала „София“, след като излъчихме още трима полуфиналисти.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес се справи с шведа Небил Ибрахим. Олимпийският и световен шампион за младежи се поздрави с победа с 4:1 гласа. Той започна малко по-сковано срещата, но във втория и третия рунд разгърна потенциала си и взе своето. В събота натурализираният кубинец ще се изправи за място на финал срещу Чифчъ Батухан (Турция).

При 75-килограмовите пък ще имаме двама представители на полуфинал. В горната половина на схемата Уилиам Чолов бе абсолютен господар на ринга в мача с Ерик Мендоса (Швеция). 20-годишният ни талант показа висока класа и с много красива игра взе чиста победа с 5:0. Утре българинът ще играе за финал срещу Хавасбек Асадулаев (Узбекистан)

В долната половина на схемата Рами Киуан също последва примера му. Националът ни показа класа и преодоля съпротивата на сърбина Алмир Мемич. Той отлично разчете дистанцията в хода на срещата и с чисто 5:0 ще мери сили в събота срещу Нурканат Раис (Казахстан).