Томи Фюри нанесе първата загуба в кариерата на Джейк Пол като победи с разделено съдийско решение в битката в Саудитска Aрабия. Братът на Тайсън Фюри бе по-добрият в осемте рунда и макар в последния да бе повален на земята, успя да вземе победата и да защити честта на професионалните боксьори.

Джейк Пол пък губи за първи път в кариерата си, още в първия случай, в който срещна противник, който има опит в бокса. След голямо зрелище и много драма, при която рефера на срещата отне и на двамата по точка за неправомерни действия на ринга, се стигна до съдийското решение.

Единият съдия присъди 76:74 за Пол, но другите двама дадоха предимство на Фюри – 76:73 и 76:73. Това е девета победа за Томи Фюри в кариерата от девет мача.

След два провалени боя Джейк Пол и Томи Фюри най-накрая се изправиха един срещу друг. Първата им среща пропадна заради счупено ребро за британеца, а втората – защото САЩ не даде виза на брата на Тайсън Фюри.

Този път боят бе организиран в Саудитска Арабия и бе голямата атракция на уикенда. Край ринга да гледат тази среща присъстваха хора като Майк Тайсън, Кристиано Роналдо, Тайсън Фюри, Дерек Чисора и още много популярни лица.

Ютубърът Джейк Пол се стремеше да заздрави позициите си като боксьор. Той имаше 6 мача до тук и 6 победи, от които 4 с нокаут, но нито един от противниците му досега нямаше мачове като боксьор. Томи Фюри пък имаше осем успеха от осем мача с 4 нокаута.

Победителят печелеше колан специално създаден за мача от WBC, както и класиране в ранглистата на Световния боксов съвет в тежка категория.

В първи рунд двамата бяха много предпазливи. Прекараха повечето от трите минути прегърнати в клинч. В края на първата част обаче Томи Фюри се раздвижи. Британецът вкара серия от удари, започвайки с ляво кроше, което разклати Пол. За щастие на ютубъра дойде краят на рунда.

Във втори рунд Пол бе по-активен. Фюри продължи обаче да тормози противника с лявото кроше. Вкара няколко точни удара в главата на Пол с левачката. От щаба на американеца се чу да му казват, че е спечелил втория рунд.

В третия рунд крошетата на Фюри продължиха да тормозят Пол. Нямаше много качествени удари, но и двамата показваха завидно старание. Между рундовете микрофона отиде за брата на Джейк – Логан Пол, който каза „Казах на Джейк, че го обичам, и че той държи нещата. Нека да се върне с победата“.

Фюри подхвана мощна атака в четвърти рунд и нанесе няколко точни удара в главата на Пол. В края на рунда обаче Пол се активизира и нанесе два добри удара на противника. Ляво кроше на Пол попадна точно в брадичката на британеца. В средата на мача Фюри имаше опитани 157 удара, докато Пол беше едва с 82.

Петият рунд определено не бе добър за Пол. Първо рефера предупреди ютубъра за непозволен удар в тила и това означаваше отнета точка на Пол. Американецът се нуждаеше от нокдаун сега. Пол веднага тръгна напред и нанесе серия от добри удари. Щабът на американеца го призова да се цели в тялото на противника.

Двамата бяха вече видимо изморени в шести рунд. Фюри продължи да бъде по-активен и да пласира по-добре ударите си. Пол пък търсеше повече клинча. Томи Фюри също загуби точка, заради задържане на съперника.

След шестия рунд виртуалния резултат бе равен по 56 точки за двамата. Тайсън Фюри крещеше към брат си, че има само още 2 рунда да го приключи.

Седмият рунд започна с атаки на Пол. Американецът обаче не успя да нанесе щети на противника. Фюри също опита атаки и вкара една добра комбинация. Томи Фюри завърши седмия рунд с аркада над лявото око. Тя бе получена след като двамата сблъскаха главите си.

В осмия рунд Фюри се оказа на земята, но британецът веднага показа, че не е от удар, а подхлъзване. Въпросът бе дали така го видяха и съдиите. Реферът започна броене. А повторенията показаха, че всичко стана след удар на Пол. След това Фюри натисна в края на рунда и хвана Пол на въжетата, но така и не успя да го свали.

Мачът приключи без нокаут. И двамата боксьори се качиха на въжетата с вдигната ръка в знак на победата си. В крайна сметка съдиите отсъдиха успех за Фюри.