Нападателят на Брентфорд Айвън Тони изглежда може и да получи „продължителна“ забрана за игра, след като според различни твърдения се е признал за виновен по множество обвинения за залагане на футболни срещи.

26-годишният футболист е изправен пред 262 обвинения от Футболната асоциация, свързани с хазарт върху играта, които датират от 2017 г., а Daily Mail съобщава, че той се е признал за виновен по много от тях.

Обвиненията бяха повдигнати през декември и се казва, че Тони ще бъде изправен пред изслушване на ФА „незабавно“, като се очаква забрана да бъде наложена преди края на сезона. Прецедент, създаден от случаи, включващи хора като Джоуи Бартън, който беше наказан за 18 месеца (намалени на 13), след като призна, че е направил 1260 залагания на футбол, означава, че Тони вероятно може да очаква спиране от целия футбол за няколко месеца.

Съобщава се, че Тоуни, чиито 14 гола във Висшата лига този сезон изкачиха Брентфорд до девето място, се е „примирил“ с наказанието и ще приеме съдбата си.