Къде е мистериозният завод на Кирил Петков?

На сайта на „Продължаваме промяната“ още може да се намери новината, че Кирил Петков посетил през септември 2022 година площадката на „завода за електромобили“ в Ловеч. “Към момента, на територията на гр. Ловеч, се реализират два проекта – завод за електромобили, разположен на 173 декара и фотоволтаичен парк, разположен на 716 декара”, увери Ивайло Стоянов, представител на индустриален парк Балкан.

“Този проект се случва благодарение на условията, които нашето правителство създаде. Ние не искаме да вдигаме данъците, искаме да освободим икономиката – колкото по-малко държавна намеса в икономиката, толкова по-добре. Ние искаме да премахнем корупцията, за да пресечем институционалния терор, така че бизнесът да заработи. Да си довършим работата”, заяви Кирил Петков.

Отвъд дежурните неолиберални клишета за по-ниски данъци и по-малко държава в икономиката (формула, благодарение на която България продължава да е най-бедната страна в ЕС, за разлика от страни като Дания или Германия, където има много държава в икономиката), Петков не каза нищо конкретно за тези проекти.

Водачът на листата на „Левицата!“ в Ловеч, ловчанлията д-р Румен Петков (главен редактор на Поглед Инфо) реши заедно със съратниците си, сред които Румен Петков – лидер на АБВ, доц. Валентин Вацев и други, да провери къде е мистериозният завод на Кирил Петков.

И, ооооо, изненада – завод не съществуваше!!!???

Истината е, че на терена към днешна дата има голо поле, дупки и фотоволтаиците на г-н Кирил Домусчиев.

Къде са инвеститорите, обещани от г-н Петков!?

Къде е заводът!?

Как се разви тази история!?

Новина от 17 август 2022 година в гравитиращия около ПП-ДБ сайт „Медиапул“ гласи: „Започнало е строителството на завода за електромобили в Ловеч“.

Е, както „Левицата!“ и екипът на „Поглед Инфо“ се убедиха, нищо не е започнало. А десните медии дори ни обещават, че до края на „следващата година трябва да бъде произведена първата серия електромобили“. Но господа десни, краят на следващата, т.е. тази година, е след 9 месеца, а от този прословут завод няма нищо все още.

Кирил Петков обещава на ловчанлии завод за електромобили от 2021 година, когато като служебен министър на икономиката го обяви. „Електромобилите ще бъдат реалност и те се произвеждат в Ловеч“, каза на 10 юли 2021 г. лицето Петков.

Тогава служебният министър, лицето Петков, пое ангажимент страната ни да инвестира 34 милиона евро в производството като част от обща планирана инвестиция на стойност 140 милиона евро. Уж беше подписан и меморандум с германските производители от Next.e.GO.

Вече сме две години по-късно, а на място има само фотоволтаици. България не произвежда електромобили, нежели да ги бълва.

Иначе казано, говорим за поредната лъжа на Кирил Петков!!!

Нима това са политиците, които ще донесат морала в политиката!? Товалиса борците срещу корупцията и далаверите!? Същите тези, които обещаха завод, а такъв няма?! Тези, които изгубиха милиарди левове държавна пара по време на управлението си, без отчет?

Уж трябваше да има завод за електромобили на мястото на бившия „Балкан“, но такъв няма.

Кой ще е виновен!?

Пак комунистите ли, управлявали преди 33 години!! Или „мафията“, т.е. всеки, който не подкрепя „Промяната“!?

Но дори да оставим това, че завод няма, оказа се, че прехвалените електромобили на лицето Петков щели да могат да извървяват с едно зареждане максимум 125 км в комбиниран цикъл. И, пазете се да не ви паднат шапките – ще имат мощността от цели 40 конски сили! Впечатляващо! Ако бяхме в епохата на Хенри Форд и началото на ХХ век.

Впрочем, оказа се по-късно, че завод за електромобили ще има…. в съседна Северна Македония. Толкова за обещанията и капацитета на Кирил Петков. Досега единственото, което е съумял да направи, е да лиши България от евтин природен газ и да разсмее българския народ с начина си на изказ.

източник: Поглед.инфо