След края на дербито между Локомотив София и Славия, спечелено с 1:0 от „железничарите“, треньорът на „белите“ – Златомир Загорчич, беше изключително разгневен.

Сръбският специалист с български паспорт нахлу на терена в „Надежда“ и започна да крещи по всички, докато треньорът на вратарите при гостите – Радостин Станев, опитваше всячески да успокои специалиста. Сърбинът беше бесен на съдиите и отсъжданията на реферите в хода на времето на мача.

На тръгване към тунела пък Заги започна словесен спор и с феновете на Локо София, които започнаха да го ругаят, а той хич не им остана длъжен. В крайна сметка с помощта на съдиите и част от футболистите на Славия треньорът се прибра в съблекалнята.

Ето какво каза Загорчич след срещата:

„Това, което видях, е, че бяхме по-добри от Локо днес. Не съм съгласен с повечето отсъждания, това вече е прекалено. Това, което се случва в родния футбол със съдиите, е престъпление. Не може по този начин. Надиграхме Локо и заслужавахме повече“.

„Много ситуации имаше. Това не е нарушение при отменения гол. Това е просто единоборство. Пълни тъпотии. Това са крадци, откраднаха парите от момчетата ми, които се опитват да хранят семействата си. Не искам да продължавам, че ще почна да псувам“.

„От 80% от отсъжданията не бях изобщо доволен. Всички съдии сигурно ще ми с обидят и ще свирят по същия безобразен начин. Трябват наказания, както и нас ни наказват. Какви нерви трябва да има човек, за да не покаже емоции след такова нещо. Съдийството в българския футбол е абсолютна трагедия.