„Няма ситуация, в която да направим общо управление с ГЕРБ. Никой няма съмнение, че сме в абсолютно безпрецедентна ситуация, да не кажа безизходица. В това положение решението е трудно. В момента го виждаме като кабинет на малцинството“, каза пред bTV кандидатът за депутат от ПП-ДБ Явор Божанков.
По думите му хората в кабинета на малцинството трябва да изпълнят безспорни приоритети като Шенген и съдебната реформа.

„Предвиждаме премахване на най-тежкия данък. Това е данък корупция – данък лоши пътища, лошо здравеопазване. Това е данъкът „изчезнаха 600 млн. от данъците, но няма наказани“, това е данъкът липса на чужди инвеститори, това е данъкът, заради който много хора напуснаха България. Премахването му започва през съдебна реформа и нова антикорупционна комисия“, допълни Божанков.

По думите му решението на инфлацията е естественото производство, естествената инвестиция в модерни технологии, премахването на „данък корупция“ и конкуренцията.

„И в тази кампания и преди преобладава страхът – „България остава на тъмно, студено, без руски газ, индустрията фалира“. Видяхме, че цената на газа падна и благодарение на диверсификацията. Служебният кабинет казаха, че и България фалира, после се оказва, че не фалира. Това е насаждането на страх“, коментира Божанков.
Според него експертният кабинет е единственият вариант за широка подкрепа.