До 24 май ще сме под влиянието на транзита на Луната в Рак, който ще изкара много скрити емоции и чувства на повърхността, което понякога може да бъде свързано с някои стари душевни травми. Това ще бъдат благоприятни дни за разчистване на задържани вътре в нас обиди или негодувания, като по този начин в много отношения този транзит ще е под влиянието на минали събития в живота ни. През тези дни ще се почувстваме малко по-нежни и по-уязвими. Това  може да бъде причина някои от хора да поставят преграда между себе си и другите, за да се защитят от евентуално негативно въздействие. Грижовността към деца или близки хора ще се засили, както и домашните дела ще бъдат по-важни от обикновено. Много важно ще бъде да се усещате свободни да изразявате своите емоции, тъй като в противен случай ще страдате от една нежелана свръхчувствителност и докачливост. Засилено усещане за носталгия ще изпитат тези от вас, които са далеч от дома си или поради някаква причина живеят изолирано от другите. Характерни за тези дни ще са плачливата сантименталност, завръщане към спомени свързани със стара любов или приятел. Това е време на чувствителност, когато като цяло хората ще са по-емпатични. През тези дни може да отделите малко време, за да се насладите на тишината и спокойствието в близост до морски плаж, езеро, река или благоуханна топла вана. Насладете се на подхранването на собствения си творчески дух чрез рисуване, пеене, свирене на музика или писане. Зареждайте другите хора около вас, като им давате подаръци, лакомства и дори растения, за да озарите деня им. Това ще бъде благоприятно време за работа в зеленчукова градина или в градина с цветя.
Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, в понеделник основните ви притеснения или страхове ще бъдат от финансов характер, независимо дали става дума за някакъв документ, за пари, които очаквате днес или разходи, които ви предстои да направите. Денят носи неприятна новина свързана с човек, когото познавате, и който живее на сравнително кратко разстояние от вас. Родените под знака на Овен, ще имат един интересен и благоприятен ден за постигане на важни цели. Родените под знака на Лъв, ще бъдат изненадани от някои новини или ситуации на работното си място, в бизнеса или при контакти с представители на различни държавни или обществени институции. Родените под знака на Стрелец, нека да бъдат внимателни в отношенията си с хора, с които ще общуват днес. Плановете ви за днес ще зависят от вашата собствена активност.
Ако сте родени под знака на Телец, Дева или Козирог, понеделник може да се запомни с някакво неразположение, дискомфорт както от здравословен характер, така и такъв, който ще възникне в отношенията ви с хора от ежедневието ви. Днес ще получите разнообразна информация по важни теми във вашия живот. Може да получите предложение или покана свързани с ваши роднини или приятели, с работа или с бизнес. Ако сте родени под знака на Телец, днес може да очаквате приятни преживявания и успокоение по въпроси, които са ви създали притеснение и страх през последните дни. За Дева, денят носи пътуване или различни преживявания и новини от близо и далеч. Родените под знака на Козирог ще имат благоприятен ден за любовни преживявания.
Ако сте родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей, днес може сами да си създадете напрежение или безпокойство, за неща, които в момента имат развитие в живота ви. Тяхната линия на развитие е определена и вашето вмешателство нито ще ги направи по-добри, нито по-успешни, нито обратното. Дайте им време за естествено развитие и завършек. Ако сте родени под знака на Близнаци, днес ви предстоят срещи и контакти с хора, както от кръга ви роднини и приятели, така и такива, с които имате общи социални, обществени или бизнес интереси. За Везни, денят ще се запомни с едно интересно или съдбовно събитие или преживяване. Ден на застой или на бавно развитие на делата си могат да очакват родените под знака на Водолей.
Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион или Риби, в понеделник ще се ангажирате с някои задачи, които са важни за вашето дете или внуче. Понеделник ще бъде ден, който носи важни отговорности, в които ще бъде необходимо да се предпазвате от лоши съвети, фалшиви обещания или заблуда. Важни разговори и събития ще възникнат във вашето семейство или в кръга ви от близки родственици. Ако сте родени под знака на Рак, в понеделник ще обсъждате с човек от кръга си приятели ваши домашни или битови проблеми и планове. За Скорпион, денят носи вероятност от важна покупка и ангажимент свързан с лично или семейно имущество. За родените под знака на Риби, денят носи объркване в предварителните планове за този ден, както и вероятност от разход на пари, които могат да затруднят бюджета ви.