Русия предприе въздушна атака срещу югоизточния украински град Днепър, съобщиха официални лица, а медиите съобщиха за серия от експлозии, съобщи Ройтерс.

Засега не е известно дали взривовете са били от системи за противовъздушна отбрана, които са унищожили целите си, или от руски ракети или безпилотни самолети, които са поразили своите цели, но губернаторът на Днепропетровска област, чийто административен център е Днепър, похвали защитниците на града.

„Благодарение на силите за отбрана устояхме на атаката. Подробностите ще дойдат своевременно“, заяви губернаторът Серхий Лисак в Телеграм, като нарече руските сили „терористи“.

Новинарската агенция РБК-Украйна съобщи, че по време на над 90-минутната тревога за въздушно нападение в Днепър са били чути около 15 взрива. Ройтерс не е успял да провери тази информация от независим източник.

Този месец Русия възобнови ударите с ракети и безпилотни самолети след близо двумесечно затишие, на фона на очакванията за украинска контраофанзива. За удари вече се съобщава няколко пъти седмично.