Поредното жестоко насилие над жена. Този път случаят е от Дупница, където мъж нападнал жената, с която доскоро живеели на семейни начала и само късметът я е спасил от смърт. Тя е с дълбока порезна рана на врата, била е удряна в главата и ритана в корема, защото насилникът подозирал, че е бременна от друг. Извършителят е задържан. Пред нова ТВ жената, чиято самоличност ще скрием, разказа за преживения ужас.

Ще я наречем Мая. Тя има две деца от мъжа, който е опитал да я убие. В последните месеци той не спирал да я заплашва. Ревнувал я след раздялата им. Миналият четвъртък дошъл пред блока ѝ.

„Започна да крещи „Ще те заколя, слизай“. Казах, че няма да дойда и той заплаши, че ще се качи”, разказа потърпевшата.

Мъжът се качил, но забелязал, че има и други хора на етажа и си тръгнал, за да се върне малко по-късно, когато вече Мая била сама.

„Чух, че входната врата се тресна. Чух стъпки и после го видях срещу мен с нож. Огледа се, видя, че няма никой и започна да ме удря. Риташе ме в главата и корема. Говореше, че съм бременна от друг”, споделя жертвата на насилие.

Боят продължил десетина минути. Тогава Мая в отчаянието си започнала да вика, че всеки момент баща ѝ ще се появи.

„Той стана и започна да тича надолу по стълбите. Погледнах се в огледалото. Видях, че ми е срязал бузата. Течеше ми кръв от носа. Веднага се обадих на 112. Лекарите казаха, че животът ми е спасил 1 см. Ако 1 см по-надолу ме е бил срязал, е щял да ми засегне сънната артерия и умирам”, разказа още жената.

Заплахите срещу Мая били почти ежедневни в последните месеци. Освен към нея мъжът бил много агресивен и към 9-годишната им дъщеря, която също обиждал и заплашвал.

„Мислех си, че ще се укроти, ще си намери приятелка. Но вече година и 5 месеца ме тормози. От март активно си пускам жалби в полицията. Може би го викат, но го пускат след това. Беше ме заплашвал, че ще ме залее с киселина, за да не мога да съм с друг”, обясни Мая.

Жената е категорична, че насилието срещу нея всъщност е било откровен опит за убийство.

„От полицията ме успокоиха, че ще лежи години в затвора. Имам вътрешно усещане, че няма да стане така. Ще живея в страх”, споделя жената. И поясни, че ще търси помощ от неправителствени организации, за да се чувства защитена, доколкото е възможно.