Вратарят Николай Михайлов няма да продължи да бъде част от Левски. Опитният страж има договор до лятото на 2024 година, но след края на сезона ще пробва да си намери отбор в чужбина. Не е изключено при неуспех юношата на ”сините” да остане в тима, но желанието му е да премине в клуб, в който да бъде първи избор.

В момента 34-годишният бивш национал е резерва на 18-годишния Пламен Андреев. През сезона той има на сметката си общо 8 мача във всички турнири – три в първенството, един за Купата на България и четири в квалификациите за Лигата на конференциите. Михайлов отнесе много критики за отпадането на “сините” от малтийския Хамрун Спартанс и тогавашният треньор Станимир Стоилов заложи на Пламен Андреев под рамката.

Опитният вратар направи силна подготовка през зимата и стартира като титуляр в първия мач през пролетта срещу Черно море (0:1) във Велико Търново, но отново бе обвинен, че носи вината за единственото попадение на “моряците”. Оттогава Михайлов е на резервната скамейка и това не се промени при идването на новия наставник Елин Топузаков и поелия обучението на вратарите след напускането на Георги Стоянов – Божидар Митрев.

При назначението на новия треньор – за момента фаворит е Миодраг Божович, “сините” ще бъдат отново с вратари от школата. Титуляр под рамката ще продължи да бъде Пламен Андреев, а негови опции ще бъдат Иван Андонов и Йоан Загоров. Договорът на първия също изтича през лятото на 2024 година, като ще стартират преговори за удължаването му. Тенденцията, наложена от Станимир Стоилов, ще продължи и на вратата ще бъдат играчи, излезли от академията.