Днешните разговори за тавана на дълга на САЩ са били продуктивни и „ще продължим работа“, но все още няма сделка, каза днес председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин Маккарти, цитиран от агенция Блумбърг, само часове преди да се срещне с американския президент Джо Байдън за допълнително дискутиране на темата, предаде Ройтерс.

„Нямаме сделка“, допълни Маккарти, цитиран от агенцията.

След срещата си с Байдън късно снощи председателят на Камарата на представителите заяви, че е провел продуктивна дискусия с президента в Белия дом, но все още няма споразумение за повишаване на лимита на дълга на страната, предаде Асошиейтед прес.

Това е решаващ момент за президента демократ и председателя на камарата на представителите от Републиканската партия, тъй като остават само 10 дни преди наближаващия краен срок за повишаване на лимита на дълга.

„И двамата говорихме за необходимостта от двупартийно споразумение“, каза Байдън в началото на срещата. Президентът заяви, че е „оптимист, че можем да постигнем известен напредък, защото и двамата се съгласихме, че фалитът не е на дневен ред“.

„Все още нямаме споразумение“, заяви обаче след срещата Маккарти.

Преди продължилата час среща и двамата мъже заявиха, че все още има разногласия.