Само девет процента от британците смятат Брекзит по-скоро за успех, отколкото за провал, сочи нова анкета, цитирана от Пи Ей Мидиа и ДПА.

Близо 62 процента от респондентите го описват по-скоро като провал, сочи социологическо проучване на „ЮГав“.

Общественото мнение и последните данни показват, че т.нар „Брегрет“ (разочарованието от Брекзит, бел.ред.) е достигнал нови висоти, като броят на британците, които казват, че решението за напускане на Европейския съюз през 2016 г. е било правилно, е на най-ниското си равнище – само 31 процента.

Почти два пъти повече от запитаните – 56 процента, казват, че решението е било погрешно.

Броят на гласувалите за Брекзит, които сега не го одобряват е рекордно висок – 22 процента, сочи анкетата на „ЮГав“.

Данните показват, че много британци са съгласни с Найджъл Фарадж, бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство и Партия „Брекзит“, който каза миналата седмица, че Брекзит „се е провалил“.

Дори сред онези, които са гласували в полза на Брекзит, сега 37 процента го смятат за провал.

Повечето от тях биха се присъединили към Фарадж, хвърляйки вината върху Консервативната партия, като 75 процента от анкетираните смятат, че „Брекзит е имал потенциал да успее, но осъществяването му на практика от предходните правителства го е превърнало в провал“.

Близо 72 процента от британците казват, че правителството не се е справило добре с Брекзит, включително 63 процента от гласувалите за излизане от ЕС.