„Най-вероятно има служби, които опитват да провалят съставянето на правителство чрез „емоционално нестабилния“ депутат Радостин Василев. Той е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да изваде „сглобка“ от 4-минутен запис, съставен от десетчасови записи и извадени от контекста реплики, каза Кирил Петков на извънреден брифинг тази вечер. Той заподозря синхрон между Василев и президента Румен Радев, който бавил връчването на втория мандат, за да няма правителство.

„Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и „Демократична България“ и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

„Ние ще успеем да сменим тях или те ще разбият нас и България“, каза Петков.