„Всеки записва всеки, всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме в очите на нашите партньори от НАТО и ЕС. Заприличахме на анимационна държава“, коментира Карадайъ.

Движението за права и свободи иска да бъде свикано Велико народно събрание, обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в парламента.

“Свидетели сме на тотален разпад на държавността. Всичко, което се случва, е много жалко. Всичко се разпада, не функционира нормално нито една власт по Конституцията на Република България – нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната. Всеки записва всеки, всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници в НАТО и ЕС. Заприличахме на анимационна държава. Нарушители на Конституцията, на законите на страната, на граждански и човешки права, се правят на моралисти и морални съдници“, заяви Карадайъ.

И добави:

“Изходът от тази ситуация – преди година и половина ние от ДПС предложихме промени на Конституцията, сега виждаме че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. А дълбоки реформи без промени в Конституцията няма как да станат.”