Имаме огромни различия с „Възраждане“. Виждаме от тяхно изявление: „Който е разочарован от ПП и ГЕРБ, да дойде при нас. Ние сме единствената опозиция“. Не, уважаеми, вас ви нямаше в последните 6 години, когато Бойко Борисов беше пълновластен господар на държавата и мачкаше всичко. С гласове на общински съветници от ГЕРБ Костадинов стана шеф на читалище.

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Коментарът ѝ е по повод позицията на БСП, след като от „Продължаваме промяната“ (ПП) и ГЕРБ се разбраха Мария Габриел и Николай Денков да се ротират като премиер и вицепремиер в проектокабинета, който ПП ще излъчат с втория проучвателен мандат.

Нинова подчерта, че БСП ще бъдат опозиция на този кабинет. По думите ѝ ПП са предали промяната и енергията на протестите срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през 2020 г.

„Дойдоха изведнъж, пометоха цялата битка на БСП за промяна през последните 6 години и сега какво – прекратяваме промяната? По време на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ не стана дума за икономика, неравенства, бедност, цени и инфлация. За един месец всички партии забравиха тези теми“, пише Нинова.

Според нея БСП е единствената партия в България, на която ГЕРБ е предлагала власт няколко пъти, но която е отказала.

„Първо беше с моркова, когато ми предложиха да стана председател на НС. Тогава казахме: „Не, ние искаме да променим вашия модел на паралелна държава и задкулисие“. След това Бойко Борисов размаха бухалката – създаде вътрешна опозиция, направи ни няколко преврата, спря ни субсидията. При всичките години не им клекнахме. Къде са „Атака“, АБВ, НФСБ, „Патриоти“, РЗС – който се е прегърнал с Бойко Борисов, е приключил“, написа Корнелия Нинова.