Вчера приключи ситуацията, в която ПП са априори морални и добри. Не виждам как в тази ситуация ние можем да подкрепим правителство, в което Асен Василев, например, е вицепремиер. След всичко това, което каза. Смятам, че преговорите трябва да почнат отначало и да се постави въпроса за непартийно участие.

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Вчера депутатът отцепник Радостин Василев разпространи запис на национален съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) на 21 май. Последва своеобразен бунт на ГЕРБ във Фейсбук – Десислава Атанасова „показа вратата“ на ПП, а Делян Добрев им се закани.

Днес Биков коментира, че това не е бунт, а е мнение. „Ние, няма как, аз също четох това което са си говорили – „МВР да е наше“, за изборите… С цялата им претенция за „нормална европейска държава“, възмути се той.

Тома Биков попита морално ли е човек като Радостин Василев да бъде два пъти водач на листи. „По кои критерии Радостин Василев е добър, а Деница Сачева и Красимир Вълчев са лоши?“, попита той.

„Ако си мислят, че ще си правят с нас ала-бала, както с Румен Радев, много се лъжат. Ние не сме Румен Радев!“, каза Биков.

Той подчерта, че ГЕРБ и ПП са на едно мнение, че България трябва да се стабилизра и нормализира, но че се разминават в подходите си.

„Казвам, че според мен, хора – ръководни кадри на ПП, трябва да си останат в парламента и оттам да имаме мнозинство, което да контролира изпълнителната власт, за да не се осъществяват подобни идеи“, заяви Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ каза още, че един от начините ПП да възстановят доверието помежду им, е да издигнат непартиен кабинет.