Още преди изборите казах, че единственото добро е експертно широко правителство, коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Мария Габриел и Николай Денков водят преговори, мисля, че са много близко до взимане на решение, уточни той.  И добави, че все пак, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено.

Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ-СДС не са предложили експерти в проектокабинета. „Партията на промяната искат сами да си носят отговорност включително с  политически лица“, обясни Борисов . Ние с „Да, България“ отговаряме на техните искания, посочи лидерът на ГЕРБ.  Но уточни, че е тяхно право да приемат експерти от по-широк спектър, ако има предложени такива.

Водят се преговори, мисля, че са много близко до вземане на решение, но докато всичко не договорят, нищо не е договорено. ПП искат сами да носят отговорност с политически лица, няма да има експертен кабинет. Ние с ДБ отговаряме на техните искания. Ако има одобрени експерти от по-широк спектър, тяхно право е да ги приемат. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му и другите партии могат да предложат експерти. „ПП имат високо самочувствие, не е по силите на една партия да предложи самостоятелно излизане от кризата“, смята Борисов.

Той отрече да познава Ивайла Бакалова и да се е срещал някога с нея. „Явно стана модерно да се говори за мен. Оставете ме, от две години вече не сме на власт. Как може да знае нещо за мен, като не ме познава? Поне футбол да сме играли“, заяви той.

Източник: БТА