Няма абсолютно никакво значение какво говори Денков, а важното е какво вършат – бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно става на всички, че държавата се управлява задкулисно. Това заяви президентът Румен Радев.

„Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба. А когато държавата е слаба, мафията е силна“, заяви той.

„Управляващите искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за партийни и други лични цели“, каза Радев.

„Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник“, това заяви президентът Румен Радев от Неделино.

Държавният глава е там, за да открие Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

„Готвят се да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие“, заяви той.

„Аз уважавам мотивите на Петър Тодоров. Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни и лични цели. Виждаме какво става в момента с парите по плана за възстановяване и устойчивост“, коментира още президентът.

„Нека първо се запозная с кадровата справка на предложението от правителството и тогава ще отговоря“, заяви Радев относно Живко Коцев, който бе предложен от вътрешния министър Калин Стоянов за главен секретар на МВР.

„На Шипка аз заявих, че 3-и март е червената линия на народното търпение и ние ще защитим историята, достойнството и бъдещето си с всички демократични средства и, ако се наложи, чрез всенародно допитване“, каза президентът по отношение предложението за смяна на националния празник.

Източник: „24 часа“