„След масовите арести, незаконните арести от страна на „тяхното“ МВР, физическата среща не беше възможна. Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим. Важното е да се знае – той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърдението, че Алексей Петров има участие в съставянето на кабинета.

Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.

Борисов се пошегува, че „неговият“ футболен отбор навремето е бил основен противник на „отбора на Комсомола“, създаден от Алексей Петров. „Оттогава ми е битката с ДС“, заяви той.

„Нищо лошо в случая няма, че един човек, когото вече го няма, е създал логистика, за да може да започне разговорът. Не е тайна, че сме провеждали среща. Тезата, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката.

Той отбеляза още: „Главният секретар на МВР правилно си подаде оставката. И аз съм си подавал оставката. Животът е такъв, че всичко се връща. По-притеснителното е, че Кирил Петков е ходил в МВР. А ние се разбрахме ясно и точно – че 100% ще се подходи професионално, а не съм дал нито едно име в МВР. Така че уговорката ни да не се месим в МВР и то да работи професионално, защото тези три години хаос доведоха до страховити неща и тези поръчкови убийства… От нула миграция, всеки ден идват бусове с мигранти. Преди три години, ако беше станала една стотна от това, вие щяхте да ме разсипете тука. Какъв Шенген?! Това е чудовищна миграция!“.

Борисов коментира и темата със съветника на министър Тагарев, направил скандал в „Пирогов“. „Ако управляваше ГЕРБ, за случая в „Пирогов“ не директорът, министърът щеше да си отиде“, заяви Борисов.

„Колкото по-модерно, по-ефективно, макар и по-скъпо, нека се удължава животът на човека. Ето, и сестра ми е болна от рак. Да не правите като другите доктори – да гоните пациенти, да ги изхвърляте. Като управляваше ГЕРБ, за случая в „Пирогов“ не директорът, министърът щеше да си отиде“, каза той в Бургас, където е на посещение в болница.

Запитан отново какво не одобрява в кадровата политика на правителството, той отговори: „Щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. И да махна неговия началник – министъра на отбраната. Тагарев незабавно трябва да бъде уволнен. И ние ще го питаме в комисията по отбрана колко ценен е и какво разбира от отбрана този човек.“

„Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да говори. Не сте ли забелязали“, коментира още Борисов.