Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че военният министър Тодор Тагарев трябва да бъде уволнен.

„Ако бях министър-председател, щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. Медиите щяха да ми задават въпроса: „Господин премиер, кога ще махнете неговия началник?“. Аз ги познавам медиите в България. Сега те имат заповед да мълчат по темата, за това арогантно поведение. И аз считам, че  Тагарев незабавно трябва да го уволни. И ние ще го питаме в комисията по отбрана (в Народното събрание) защо не го уволнява. Колко ценен е? Какво разбира от отбрана този човек, назначен за съветник, или е назначен само за да взима заплата? Но ще спра, защото пак ще кажат, че се карам с правителството“, каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ направи този коментар по повод скандала в „Пирогов“, при който съветникът на Тагарев Мустафа Емин поиска дете в шок да бъде извадено от шокова зала на „Пирогов“, за да бъде прегледано неговото с „лека раничка“, по думите на медиците в болницата, които публикуваха информация за инцидента на страницата във Фейсбук на „Пирогов“. В отговор военният министър Тодор Тагарев изпрати писмо до здравния министър, в което поиска да знае кой от „Пирогов“ е разрешил тази информация да бъде публикувана.

След скандала в „Пирогов“ стана известен и друг скандал, отново с участието на подчинен на Тагарев. Директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски, е забранил на Военния телевизионен канал (ВТК) да показва кадри с религиозен ритуал на Българската Православна Църква, защото това било вредно за армията.