Журналистът Станислав Цанов разкрива във видео, че е бил привикан да се срещне лично с Алексей Петров. Цанов решава, че е по-добре за него да отиде там, като е в готовност да запише разговора им.

„Сега това, което ние наблюдаваме, тъй като ти казах, че разполагаме със сериозни възможности, не го взимаш насериозно“, започва Алексей.

„Съвсем сериозно го взимам. Вие сте Алексей Петров, аз съм никой“, прекъсва го Цанов.

„Сега ще ме чуеш добре. Ти правиш едни чатове, ние имаме и видео материал, в който там си говорите с един младеж за машините за гласуване. Исках да те видя и приятелски да ти кажа да преосмислиш поведението си или начина си на комуникиране и може да се наложи да носиш отговорност. Разбираш ли? Тъй като това нещо аз го имам“, продължава Алексей. В този момент му е подал листа А4 формат с разпечатани чатове от „Месинджър“, „Инстаграм“ и „Вайбър“.

„Говорите за моята идея да бъдат тествани машините дали подлежат на хакване“, уточнява Цанов.

„А сега, още по-лошо, там загатваш, че може да се управлява държавата“, изтъква Алексей Петров.

„То е логично – ако управляваш избирателния процес, можеш да управляваш държавата. В моята книга, тестването е нещо добро“, посочва още ютюбърът.

„Значи след като Кюлев го срещна товарния влак, не е необходимо да… Понеже, нали сега това е кратка среща, по-нататък ако искаш ще ти дадем видео материал, чатове, за да си изясниш за какво става дума.

Имам чувството, че малко хвърчите във въздуха. Мислех да не си говоря с теб, но реших по този начин. Виж, тези хора около теб да се приземят, защото иначе ще ги преземиме, казвам ти го директно. Можеш да питаш Кюлев какво се е случило с хората около него и той ще ти разкаже. Аз те предупреждавам предварително“, заявява застрашително Петров.

Цанов апелира към Петров да не го обеднява с никой, тъй като той е самостоятелна единица, която няма никакви финансови интереси и не прибира пари за материалите си.

„Ако засегнеш интереса на организацията или хората свързани с мен, ще носиш отговорност. В какво се състои няма да я квалифицираме. Аз съм решил да постъпя коректно. Между другото, бях навиван в друга посока от моите колеги. Така че някой ден за това можеш да ме почерпиш“, казва още Петров и разговорът им приключва тук.

Цанов решава, че за собствената си безопасност е по-добре да не прави видео за машините за вота. Той сваля всички записи с Алексей Петров на флашка и ги дава на близки до него хора, които да ги пуснат, ако с него се случи нещо.

 

източник: Media Mall