Партии и организации, които подкрепят кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София ще подпишат коалиционно споразумение за участие в местните избори. Това съобщиха от градската организация на БСП в столицата.

Предизборното обединение ще бъде парафирано на емблематично място – в къщата-музей „Димитър Благоев“.

Политическите формации ще се явят с обща листа за общински съветници в Столичния общински съвет, като неин водач ще бъде Ваня Григорова.

На 25 август тя бе издигната от БСП и „Левицата“ като претендент за кметското място в София.

Тогава Ваня Григорова определи като приоритет преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени за управление на частни структури. “Концесията на водата в София е на дневен ред. Незнайно защо решение още не е взето. Сметопочистването да се върне в общински ръце, недостигът на места в детските градини и яслите са приоритети. Вече имахме разговори с хора, които работят в ясли, те имат много добри предложения, които могат да се реализират в следващите година – две, за да се реши проблема с недостига”, подчерта Ваня Григорова.

Тя смята още, че финансови средства трябва да бъдат разпределени не само в центъра, а поравно на територията на цяла София.