Собственикът на Tesla и X (бившият Туитър) Илон Мъск се подигра на украинския президент Володимир Зеленски в социалните мрежи.

Американският бизнесмен публикува меме как изглежда Зеленски, когато „са минали 5 минути и ти не си поискал милиарди долари помощ“.

Това е поредният скандал на Илон Мъск, свързан с Украйна. Както е известно, САЩ са най-големият партньор на Киев, осигурявайки огромна финансова и военна помощ на украинците да се защитават срещу руската агресия. Илон Мъск обаче не иска САЩ да продължат да наливат пари в Украйна. Само преди дни руският президент Владимир Путин нарече Мъск „изключителен човек и бизнесмен“.

Наскоро пък се появи информация, че американският предприемач е осуетил мащабна украинска атака срещу руския военноморски флот. Той е разположен в град Севастопол на незаконно анексирания през 2014 г. от Русия полуостров Крим. Твърди се, че Мъск е изключил покритието на своите сателити над определени райони, което саботира действията и комуникацията на украинските военни на фронтовата линия.