Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за 72 часа заради побой над съпругата му, като прокуратурата ще иска и постоянния му арест от съда. Това съобщиха за БТА от държавното обвинение.

Очаква се по-късно днес градската прокуратура в София да предложи на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде отправено искане до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за незабавно отстраняване на Михайлов.

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха още от държавното обвинение.

В ранните часове на днешния ден е получено съобщение, че магистратът е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие. Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза и делото ще бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.