„Не знам кой братовчед е на дядо ми. Този човек нито съм го виждал, нито има нещо общо с моя живот. Никакви пресечни точки.“ С тези думи канидатът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев отговори на въпрос дали има роднинска връзка с Петър Младенов.

„Както се шегува един приятел, ще излезе, че си потомък на Адам и Ева“, добави Терзиев в „На Фокус“ с Лора Крумова.

Той уточни, че разговорът постоянно е около родословното му дърво. „Това не може да бъде тема. Един човек трябва да бъде съден по делата, моите са ясно видими. Работил съм години, за да създавам работни места, за инвестиции в образованието, България да бъде развиваща се държава”, каза още той.

По отношения на проблемите на София Терзиев каза, че пари за метрото има, те ще бъдат актуализирани, спрямо инфлацията. Метрото е било, е , и ще бъде приоритет за развитието на София. Това каза в предаването „На Фокус с Лора Крумова” ,Васил Терзиев – кандидат за кмет на София от „Продължаваме Промяната”-„Демократична България” и „Спаси София”

Той отговори на твърдението на Антон Хекимян за отрязани 143 млн. лв. за метрото до „Слатина“ от Плана за възстановяване. „Не са отрязани средства за метрото.  Парите са били разделени на две. 70 млн. от тях отпадат, другата част за „Слатина” остава в плана. Средствата са отпаднали, тъй като е имало съмнения дали, проектът ще може да бъде реализиран до 2026 година, до когато е трябвало да бъдат усвоени средствата. Всичко, което е нужно е направено”, уточни Терзиев.

Той добави, че екипът му е съставен от доказани личности.

Терзиев допълни, че ситуацията с детските градини в София е въпрос на политическа воля и приоритети. „За нас това е основен приоритет”, добави кандидата.

„Не съм казал, че трябва да се увеличи на таксата за „Синя зона”, казах, че го обмисляме. Всички мерки, които водят до положителни промени в живота на софиянци от днешния ден изглеждат непопулярни. След години те са приемливи, но въпросът е да има дискусия, разговори с хората и прозрачност”, каза още Васил Терзиев.

Източник: NOVA