Проблемите на София са много. Кажете едно нещо, което е хубаво и няма нужда от намеса. „Топлофикация София“ е проблем, който може да се реши само с пари. Тя е в „капан на бедността“. Тя дължи над 1,5 млрд. лева на „Българския енергиен холдинг“.

Това каза в студиото на „Тази сутрин“ Пламен Данаилов, водач на листата на „Има такъв народ“ за общински съветници в София.
„Решенията са или Столичната община да вземе голям заем и да оздрави дружеството, инвестирайки много пари, или да го попрехвърли на държавата, или да намери частен инвеститор. Решението, което ние предлагаме, е оздравяване на дружеството. То струва 1,5 млрд. лева. По този начин ще може да произвежда нови мощности за електроенергия, защото с топлинната не може да се издържа. При инвестиции и развитие на дружеството то ще може да върне задължението към БЕХ в рамките на 7 години и да започне да работи на печалба. Това е бизнес планът. Столичната община може да вземе заема. Така „Топлофикация София“ може да излезе от този капан. Ако тя спре, ще има режим на тока в София – това е 100% сигурно“, подчерта той.
„Да си общински съветник значи да се опитваш да решаваш проблемите в общината. Имам мечта да живеем в хубав и уреден град, който да ни кара да се чувстваме щастливи. Не ни ли омръзна да гледаме снимки на прекрасни градове и да се казва – „така можеше да е и в София. Нека да е така хубаво в София“, обясни Данаилов. Той уточни, че и неговият брат е кандидат за общински съветник.
„Моят брат е един от най-добрите адвокати по търговско право в България. Ще бъде гордост за един общински съвет той да бъде част от него. Включваме се в изборите заради възможността да решаваме проблемите на София“, подчерта Пламен Данаилов.