48-годишният сърбин Ален Тупаич поема поста старши треньор на играещия във Втора лига Литекс (Ловеч), съобщиха от клуба. Тупаич ще наследи отбора от Добромир Митов, който до момента беше първи треньор край Покрития мост. Бившият защитник Митов остава в клуба, но вече ще работи като тийммениджър.

След 13 изиграни мача „оранжевите“ са на 15-о място във второто ниво на футбола у нас с 13 точки, само на 1 от зоната на изпадащите, където първи под чертата е Черноморец (Балчик). До момента от 13-те си мача те имат само три победи, а последната среща беше домакинска загуба от Бдин (Видин) с треньор Живко Желев. Новият треньор ще има тежък дебют – гостуване на друг застрашен от израдане отбор Беласица (Петрич) след паузата за националните отбори.

Ален Тупаич беше асистент на Люпко Петрович при предишния му престой в Литекс от януари до юни тази година. Също така е работил като асистент на именития ветеран във Виетнам и в Кувейт.

Литекс (Ловеч) – четирикратен шампион на България в края, в момента изпълнява ролята на сателитен клуб на ЦСКА-София и има като основен приоритет да дава игрова практика на млади таланти, които са собственост на „червените“.