В Северозапада издирват крадец на стадо овце, съобщи Нова телевизия. В изборната нощ докато някои предавали бюлетините, овцете на хората в село Василовци изчезнали. И така се търсят 40 овце. Цяло стадо животни, собственост на жителите на мотанското село. Овчар им е Велизар и той разказа, че в неделя ги прибрал от паша, заключил и си тръгнал. На сутринта видял вратите широко отворени.

„Една овца нямаше вътре“, твърди Велизар Цветков, пастир.

На няколко километра от селото били открити на полето 38 овце, но 43 липсвали. „Интересното е, че са пробрани. Имало е време да ги пробират. Всички млади овце и шилета от тази година ги няма“, посочва Георги Славчев, собственик на овце.

„Аз имах четири. Нито една не е останала. Тук е следено. Имало е човек, който ги е наблюдавал, следял и са си направили сметка, защото на изборите всички полицаи са ангажирани“, заяви Валентин Александров, собственик на овце.

От 12-те овце на Цветан останали само 2. „Освен овчарят – друг за мен не е. Тези овце, които са пробрани, само той ги познава“, катгоричен е мъжът.

„Предполагам, че са ги отделили още по време на паша. Младите са оставени там, а той е прибрал само старите тук, тези които ги намерихме на другия ден. За да отчете дейност и да се види, че има тук овце“, допълва Йордан Марков, собственик на овце.

Овчарят обаче отрича да има нещо общо. „Не, не съм идвал въобще тук. Само сутринта към 10 ч, дойдох да ги пусна и двете врати на кошарата бяха широко отворени“.

А хората пресмятат, че който и да се е сдобил с овцете им е спечелил добре на техен гръб. „45 овце липсват по 400 лева средно една овца, това е стойността“, пресмята Валентин Александров,собственик на овце.

Полицията работи по случая. И още издирва похитителят на цяло стадо овце