Защитата настоява разпитите да са при закрити врати

Омраза заради наркотиците

Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава утре – вторник, с разпит на свидетели.

Очакванията са в началото на заседанието подсъдимита внучка Ивет Стайкова да поиска думата за обяснения. 19-годишното момиче вече направи това на 15 септември, но тогава магистратите обясниха, че може да я получи и да изложи своята версия още на първото следващо заседание, когато делото тръгне по същество.

Както писа “Труд news”, Ивет Стайкова е обвинена за убийството на баба си Виолета, извършено на 22 октомври 2022 г. с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Според обвинителния акт 81-годишната актриса, запомнена от филмите “Обич” и “Сбогом, приятели”, е издъхнала от 54 удара с кухненски нож в главата и тялото. Посочен бе и мотивът на Ивет – жестока омраза заради опитите на старицата да накара своята внучка да спре наркотиците, които вземала от 14-годишна.

На разпоредителното заседание в средата на септември защитата и бащата на мо мичето – режисьорът Иво Стайков, поискаха делото да се гледа при закрити врати, за да не се изнасят подробности и семейни тайни, но съдът отказа. Възможно е във вторник искането да бъде повторено и само ако бъде прието, Ивет да говори, но в осъствието на зрители и репортери в залата.