Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, съобщи „Фокус“.

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, увери лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента. „Не може да има изненади при гласуването на вота на недоверие, защото този вот е свързан с сферата на отбраната, където в последните десет години сме направили толкова много за превъоръжаването на българската армия, така че е абсолютно безсмислен“, каза той. ГЕРБ, обаче, запазва позицията си срещу изготвения проектобюджет и ще подкрепя само това, което смята за правилно, стана ясно от думите на Борисов.

„ПП-ДБ, Възраждане и БСП изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията. Дълговата криза е факт вече. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни“, подчерта още Борисов.

Той се закани, че ПП-ДБ ще платят горчива цена, ако направят коалиция в София с БСП и Възраждане. „В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ – Възраждане и БСП. Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев ще падне правителството, тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана. Аз казах гласувайте за кандидата на правителството. Уж прокремълски и пропутински, а с тези партии преговарят за мнозинство.

ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с тези партии – Възраждане и БСП. Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че утре ще постави този въпрос пред европейските посланици, с които има среща.

Източник: БНТ