Правителството предстои да обсъди изплащането на еднократна финансова помощ на пострадалите от природни бедствия на 4 ноември т.г. в шест области – Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна. Това предвижда дневният ред на правителственото заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, предаде dariknews.bg.

Вследствие на ураганния вятър имаше пострадали и загинали хора, а в няколко население места имаше разрушени къщи, покриви и други постройки. Вносител на предложението е министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

На заседанието се очаква кабинетът да обсъди и приеме още Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2022 г.

Доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за деветмесечието на 2023 г. също е част от дневния ред на заседанието.

Правителството се очаква да одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2023 г., предназначени за компенсиране на извършените от родителите разходи за месец юни т.г. за отглеждане и обучение на децата, които не са приети в общински ясли или детски градини поради липса на места.

Началото на заседанието е от 16:30 ч.