Стадионът в Лесковац, където на 19 ноември ще се играе срещата от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година между Сърбия и България, ще бъде само частично затворен. Информацията е на агенция „Ройтерс“, която се позовава на Апелативната комисия на Европейската централа (УЕФА).

Първоначално Сърбия бе санкционирана да играе следващия си домакински мач при закрити врата без публика след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 31 октомври заради инцидентите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград, но жалбата от Сръбската футболна федерация беше частично уважена и наказанието беше намалено.

Източният, северният и южният сектор на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, вследствие на решението на апелативния орган на УФА, който също потвърди и глоба от 50 000 евро за сръбската централа. Според първоначалното решение, Черна гора също бе глобена с 15 000 евро и получи забрана да продава билети за фенове си за следващото гостуване на Унгария в неделя заради расистко поведение на запалянковците в двубоя срещу Сърбия.

Сърбите заемат второ място във временното класиране в група „G“ с 13 точки от 7 мача. Лидер е съставът на Унгария, който има 14 точки от 6 срещи, а трети е Черна гора, чийто тим има 8 точки от 6 изиграни двубоя. Българският национален отбор се намира на последното, пето място с едва 2 точки от 6 изиграни срещи, на четири след четвъртия Литва, който е с 6 точки от 7 мача.