Човекът от екипа на Димитър Бербатов – Петър Величков не пропусна да отговори на члена на Изпълкома на БФС Йордан Лечков относно неговите словоизлияния в национален ефир.

Ето какво написа Петър Величков без редакторска намеса:

Не мислех да удостоявам с внимание бръщолевенето на Сливенския Кашпировски и чак не мога да повярвам , че изпразненото от съдържание словоплетство на тази Врачка ме провокира да направя този пост.
Та да му кажа на този Гуро какво мисля за някои от неговите плочи, които върти като запецнал грамофон от години по тв студията, където седне и където стане.

1. Самофинансирането на БФС.
Самофинансиране е действие, или съвкупност от действия , чрез което/които с дейноста си привличаш средства и ги изразходваш за покриването на разходите си, може дори да инвестираш част от тях.
Онова, което този Исполин на мисълта визира НЕ се нарича Самофинансиране на БФС , а СУБСИДИРАНЕ. БФС получава над 90 % от средствата необходими за функционирането на федерацията директно от УЕФА, така както и още 54 футболни федерации в Европа. Ей така на готово. Колко лесно и сладко нали ?
Вероятно под самофинансиране Кашпировски има в предвид функционирането на бизнеса си – като член на изпълкома на БФС този бизнес корифей разчита основно на онова, което ще уреди като мероприятия на футболната федерация да бъдат проведени в неговия мотел под сините камъни. Инвестирал навремето в бизнес, който в малък град няма как да бъде печеливш и сега като кърлеж се впил в БФС за да уплътнява аралъците на продънената си каца. Ще рече без БФС като клиент затваря, разпродава (мотела става краварник или пионерски лагер) и започва с пръст в носа да размишлява – а сега на къде ?

2. За този бивш футболист изгонен със скандали от всички клубове (по спомени на футболни кибици, не твърдя , че е така) ,в които е играл репер е дали си имал футболен клуб, дали си инвестирал във футбола и някакви такива измислени от него самия индикатори за успех и право да минаваш на по-малко от 1,5 км по въздушна линия от централата на БФС.
От 23 години той с това се занимавал, менажирал футбол. От неговото менжиране националния отбор достигна земните недра и дълбае към земното ядро. Бил казал, че нямаме класа, още преди 18 години и сега видиш ли след 18 години пак сме нямали класа и има нахалството да пита къде той бил сбъркал. Ами сбърка там , че нищо не направи, нищо не изгради за да промениш тази класа към по-висока. Промени я към по-ниска. А менажирането на неговия клуб няма нужда от представяне, всеки е чувал за него – традиционен за България клуб превърнат в брашнен чувал за отборите от най-ниските дивизии. Към днешна дата на настоящото първенство след 17 изиграни мача има голова разлика от 14:98. Средно на мач пада с по около 1:6 . Абе този е направо футболен феномен,ще рече футболен Меринджей от класа.

3. Вечно невинния.
Този безгрешен ангел земен не само, че никога през живота си не е грешил, но и се храни чрез сочене на виновни, способен е не само да намери виновен, ами и да го посочи с пръст дори там където по принцип няма виновни. Невинен по устав и в тази връзка не само други са виновни, ами също и други са МУ виновни за всичко – от състоянието на футбола в България до НЕредовния полов живот на зайците в сливенския балкан.

4.Вечно прав – обикновенно говори за очевадни истини и пророкува допускайки в него да се вселят баба Ванга и Влайчо едновременно и винаги познава. Нещо като да ви кажа, че утре около 7,00 ч ще съмне.
Ще съмне ли обаче за българсккя футбол ?

Доста интересен въпрос, чийто отговор знае само Михаил Билалов от Стани Богат и разбира се Сливенския Кашпировски.