Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин пристига утре в Лесковац и ще наблюдава квалификацията от група “G” между Сърбия и България, която ще започне от 16:00 на стадион „Дубочица“. Това съобщиха от Футболния съюз на Сърбия, които са ангажирани с посрещането на първия човек на футбола в Европа. Паркингът на съоръжението ще бъде със специален пропускателен режим, предава БТА.

Няколко часа преди началото на мача Чеферин ще открие новопостроения стадион в Зайчар, Източна Сърбия. Съоръжението е с категория три и половина звезди на УЕФА и може да приема международни мачове. Днес в Сърбия откриха още един стадион – в град Лозница, също с международна категория. И двата стадиона са 100 процента финансирани от държавния бюджет, а Футболната централа на страната няма никакво участие.

Словенският адвокат е избрал да открие този в Зайчар, тъй като ще съвпадне в същия ден с мача Сърбия – България. Преди и след срещата в Лесковац очакванията са Чеферин да има срещи с политическото ръководство на Сърбия, както и с управителните тела на федерациите на двете страни, които са на стадиона. Той ще пътува с частния самолет на УЕФА веднага след мача, който ще го вземе от летището в Ниш.

Двубоят с историческа стойност по всяка вероятност ще наблюдава и президентът на страната Aлександър Вучич. Огромната важност за домакините е заради евентуалното им класиране за Евро 2024 в Германия при една или три спечелени точки.