Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне днес с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, предаде dariknews.bg.

Разговорът им идва на фона на исканата оставка на Стоянов, за която настояха миналата седмица от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Премиерът Денков също критикува силовият министър, но заяви, че решението за оставката на Калин Стоянов ще вземе след като разговаря и с Мария Габриел, която беше в чужбина.

В петък „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на футболната централа. В изявление в Министерския съвет Денков заяви, че вижда „определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи“.

„В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички“, коментира в неделя в Благоевград премиерът.

Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите, добави Денков.