В днешния ден се очаква натоварване и засилен автомобилен трафик по автомагистрала „Хемус“ от София към Варна. В момента се извършват строително-ремонтни дейности на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ и има въведена временна организация на движението. Взети са допълнителни мерки за облекчаване на трафика.

Това обясни пред bTV Петър Соколов, началник на „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР в София, цитиран отnovini.bg.

„От 8:00 до 14:00 часа днес товарните автомобили над 12 тона ще се отклоняват на 30-ия км на „Хемус“ по обходен маршрут, за да може автомобилите спокойно да преминават през тунелите“, посочи още той.

При затрудняване на трафика ще се предприемат периодични мерки по отваряне на две ленти в двата тунела. Има екипи и от двете им страни.

Към момента движението по автомагистрала „Тракия“ към Пловдив е спокойно. По нея няма въведена временна организация, има допълнителни екипи, които контролират скоростните режими. Не се допуска моторни превозни средства да преминават през лентата за принудително спиране.

За 1 януари са предприети допълнителни мерки във връзка с обратното пътуване на автомобилите към София. Тогава от 11:00 до 20:00 часа ще бъдат отворени и двете ленти в тунелите.